вторник, 8 ноември 2011 г.

Suzuki с три концепции в Токио






Вече започнаха да стават ясни концепциите, които ще видим по време на автосалона в Токио. не е тайна, че именно там се представят най-интересните и смели концепции през годината, които за жалост без шанс за серийно производство. Такъв е и случая с двата концептуални модела на Suzuki носещи имената Regina и Q-concept. Концептуалният Regina е по-близко до реалността, като дори няма да се учудим някои от дизайнерските решения да видим в следващото поколение на Swift. при него интересното е, че се задвижва от 0.8 литров турбо, бензинов агрегат куплиран с CVT трансмисия. От фирмата споменават, че средния разход няма да надвишава 3.2л/100км, като същевременно вредните емисии няма да надхвърлят 70гр/км.
Що се отнася до двуместния подчертано градски модел Q-concept, то той се задвижва изцяло от електроенергия, като ще може да изминава до 60км с едно зареждане на батериите. С дължина от едва 2.5 метра метра моделът е особено подходящ за предвижване в оживения център на големите градове. Предвижда се подобен род возила да бъдат предоставяне на почасово отдаване под наем, като за целта ще бъдат изградени специални пунктове.
Най-голям шанс за серийно производство има модела Swift EV Hybrid. Той е изграден върху настоящия Suzuki Swift, но разполага с хибридна технология. Задвижването се осъществява чрез електромотор, но с помощта на бензинов агрегат в ролята на генератор, мобилността му ще може да бъде удължена до 6-700км. Това се постига благодарение на лекото тегло, което е важен фактор за подобен род автомобили. За сега не се споменава дали се предвижда серийно производство на подобен модел, но най-вероятно такава ще присъства в следващото поколение на модела.

Няма коментари:

Публикуване на коментар