неделя, 24 юли 2011 г.

Honda, Nissan, Opel и Toyota привикват свои модели в сервизната мрежа


През изминалата седмица няколко фирми привикаха свои модели в сервизите поради установени проблеми, които ще бъдат отстранени за сметка на производителя.
Ето и тях:
Honda установи проблем в софтуера на дизеловите версии на настоящия Accord. Това води до покачване на нивото на маслото в двигателя и може да доведе до по-сериозни повреди. Причина за този проблем е в настройките на компютъра, който контролира налягането на горивото в процес на регенерацията на филтъра за твърди частици.
Конструктивен дефект е открит в Nissan Qashqai. При него е установено, че една от тръбите на спирачната система се протърква в купето и е възможно същата да корозира или дори да се протрие. Това ще доведе до загуба на спирачна течност и отказ на спирачната система.
От Opel нямат толкова сериозни проблеми, но скорощно изследване е установило, че повечето от екземплярите на Agila, произведени между 2003 и 2007 година, страдат от корозия на резервоара, която може да доведе дори до неговото сцепване. За сега не се съобщава дали резервоарите ще бъдат подменени или ремонтирани.
При Toyota Yaris е установено, че поради неправилна сглобка, тапицерията на лявата А-колона може да нарани водача по време на инцидент, след като страничната завеса се активира при удар. Всички модели засегнати от този проблем са произведени през 2010г.
Акцията по изтеглянето на проблемните модели трябва да започне до края на лятото, като всички собственици ще бъдат уведомени по пощата за по-подробна информация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар