петък, 19 юли 2024 г.

Porsche Panamera GTS и Panamera Turbo S E-Hybrid ще накарат мнозина да сключат сделка с дявола


Представете си автомобил, който съчетава бруталната сила на спортен хищник с изтънчеността на класически костюм. Автомобил, който те кара да се почувстваш като диригент на симфония от мощ и елегантност. Всичко това се съчетава в новото Porsche Panamera GTS , което може да промени начина, по който възприемаме пътуването.  

Новото попълнение в гамата на Panamera се задвижва от мощен 4.0 литров, би-турбо, V8-цилиндров  мотор без каквато и да е електрификация, който пробужда най-дълбоките инстинкти на шофьора. С всяко натискане на педала за газ, автомобилът се превръща в ракета, която те изстрелва напред с неповторима сила. Ускорението е толкова плавно и мощно, че те оставя без дъх. Неговата мощност е 493 к.с. и куплиран с 8-степенна, двудискова трансмисия предаваща движението към четирите колела, чрез диференциал с ограничено приплъзване и векторно разпределение на въртящият момент към колелата. Според производителят ускорението до 100 км/ч. от място на новата Panamera GTS отнема точно 3.6 секунди, а максималната скорост която може да постигне възлиза на 303 км/ч. Въздушното окачване и активните стабилизиращи щанги идват серийно за модела. 

Интериора на новото Panamera GTS е изработен от висококачествените материали,  а спортните седалки и интуитивните контроли създават атмосфера на лукс и динамика. Всеки път, когато натискате Старт/Стоп бутона, се чувствате готов да покорите света. Спортните седалки обгръщат тялото ви като ръкавица и осигуряват максимална опора и комфорт, дори при динамично шофиране. Производителят предлага два пакета на оборудване Carmine Red или Slate Grey Neo или опционалният Matte Carbon Fiber. 

На върха на хранителната верига е разположена версията Turbo S E-Hybrid. Да си признаем, че никога не сме били фенове на хибридите. Винаги сме мислили, че са някакви кастрирани версии на истинските коли, които се правят само за да залъжат еколозите. Но Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid ни кара да преосмислим всичко. Новата версия на Panamera Turbo S E-Hybrid е новият, най-бърз седан на ринга с време за обиколка от 7:24.17 минути. Това до голяма степен става възможно именно на хибридната технология с мощност от 782 к.с., които те блъскат в седалката като юмрук в стомаха. Ако това ви се струва някак си познато, то имате право, тъй като хибридното задвижване идва директно от Bentley Continental GT Speed. Plug-in хибридната система включва 4.0 литровият, би-турбо, V8-цилиндров агрегат с мощност 591 к.с., куплиран с електромотор интегриран в 8-степенната, PDK трансмисия с мощност 187 к.с. това нещо се захранва от тягова батерия с капацитет 25.9 кВтч., която осигурява движение в изцяло електрически режим в рамките до 80 км. Въпреки това, моделът не е някаква еко-играчка. Той е звяр, който може да изминава известни километри само на ток, но когато му настъпиш опашката, се превръща в истински ракетоносач. Информацията сочи, че ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 2.8 секунди, а максималната скорост която може да постигнете е 325 км/ч. Стойности които ви карат да се усъмните в някои физични закони. 

Имайки предвид, че за да притежавате едно от тези ще трябва да си продадете единият бъбрек, ако разбира се той бъде оценен на скромните 226 500 долара, то можете да сте сигурни, че влизайки в интериора попадате в друг свят – свят на меки кожи, блестящи метални детайли и технологии от бъдещето. Воланът е като произведение на изкуството – дебел, облицован с висококачествена кожа, а след като сте финализирали сделката с дявола, разполагате с панорамен покрив  за да се молите на господ да ви прости. За максималният баланс между комфортна атмосфера и спортно поведение на пътя е избрано окачването Porsche Active Ride с хидравлична помпа за всеки амортисьор, съчетано с управляемият заден мост и серийните карбон- керамични спирачни дискове. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар