вторник, 16 април 2024 г.

Porsche Taycan се сдоби с още един конкурент в лицето на Denza Z9 GT

 Не е тайна, че китайските автоизложения вече са едни от най-интересните и с най-много премиери. Предстоящият автосалон в Пекин няма да прави изключение и се очаква да бъде едно от най-значимите събития тази година. неминуемо най-активни ще бъдат местните производители, като това разбира ще включва и BYD, който ще представи флагмански комби модел на своята подмарка с името Denza Z9 GT. Според информацията дължината на модела възлиза на 5.18 метра, а междуосието от 3.12 метра ще осигури предостатъчно пространство за 5 човека заедно с прилежащият им багаж въпреки спорният дизайн. 

Видимо китайският модел е насочен директно срещу Porsche Taycan, чиито производител удобно се отказа от неговата комби версия Sport Turismo, но остави приключенската версия Cross Turismo, което означава, че китайците в скоро време също могат да предложат подобна модификация. Продажбите на електрическото комби в Китай ще започнат в края на годината, а от следващата година производителят възнамерява да го предлага и в Европа. Както знаем марката се радва на тясно сътрудничество с Mercedes, която в момента притежава 10 % от нея, а това би трябвало да улесни старта на продажбите на стария континент. 

За задвижване Denza Z9 GT ще разчита на три електромотора с обща мощност от 952 к.с., като два от тях ще бъдат позиционирани на задния мост. Общото тегло на модела възлиза на 2875 кг., но това не пречи да постига скорост от 240 км/ч., която в случая е електронно ограничена. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар