петък, 15 март 2024 г.

Stelato S9 е новият EV модел рожба от сътрудничеството между Huawei и BAIC


След новината, че Apple спря развитието на своят проект за електрически автомобил, китайският електронен гигант Huawei набира още по-голяма скорост и представя поредната си марка наречена Stelato, която трябва да предлага преимум електрически модели. Тя отново е дело между сътрудничеството с BAIC с помощта на която бе създадена другата марка в която Huawei има участие, а именно Arcfox. Освен в споменатите марки, китайският електронен производител има голямо участие в Luxeed и AITO. 

Новият модел наречен Stelato S9 подозрително прилича на разработеният съвместно Chery - Luxeed S7, но според информацията междуосието е увеличено с 10 см., а общата дължина с 18 см. Предните фарове са оборудвани със системата xPIXEL, която дава възможност за 100-инчова проекция на пътното платно пред водача. Налични ще бъдат и камери заместващи страничните огледала, които обаче ще се предлагат срещу доплащане. Снимки на интериора все още липсват. 

Производителят изрично съобщава, че въпреки приликите в дизайна на Luxeed S7, новият модел няма нищо общо с него и това се доказва от оповестената информация относно задвижването на Stelato S9. Според нея моделът е основан върху BE22 платформата на BAIC, а базовата версия   ще разчита на един електромотор с мощност 309 к.с. задвижващ задните колела. Предвидена разбира се е и двумоторна версия със задвижване на четирите колела, чиято мощност възлиза на 524 к.с. Информация относно батериите и автономията все още не е разпространена, но се споменава, че в най-добрият случай максималната скорост която може да бъде постигната е 214 км/ч. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар