петък, 15 март 2024 г.

Skoda Epiq Concept визуализира градският електрически кросоувър на марката

 

Чехите представят концепция на нов електрически кросоувър модел, който трябва да бъде наличен на пазара през 2025 година, като алтернатива на Skoda Kamiq. За сега Skoda Epiq е само дигитална концепция, но нищо чудно на някое от предстоящите автоизложения да станем свидетели на негов физически модел. Дизайна е издържан в новият стил на марката  Modern Solid и според изпълнителният директор Клаус Землер, серийната версия няма да се различава значително от модела който виждаме днес и 90% от неговият дизайн ще бъдат запазени.  

Дължината на Skoda Epiq възлиза на 4.1 метра, а интериора ще предлага място за 5 човека и багажно пространство от 490 литра. Той е изграден от рециклируеми и устойчиви материали, а дизайна е издържан в минималистичен стил с малък инструментален панел пред водача и голям централно разположен дисплей за инфо-развлекателната система. На лице е и група физически бутони за по-лесен достъп до някои от функциите в автомобила, които явно ще станат част от задължителната окомплектовката на всички бъдещи модели, ако същите искат да се борят за добри резултати на тестовете за безопасност. 

Информацията относно задвижването е оскъдна или въобще липсва. Знае се, че производствената версия на Skoda Epiq ще разполага с автономия от около 400 км. и се основава върху MEB платформата на концерна. Нейното производство ще се осъществява в Испания на една поточна линия с предложенията на Volkswagem и Cupra, които също трябва да видим като концепции в рамките на тази година.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар