вторник, 27 февруари 2024 г.

McLaren Artura Spider с цена от 274 000$

 В Женева, английската марка представи откритата версия на своят хибриден спортист -  McLaren Artura. Ако трябва да бъдем честни обаче, клиентите на марката не посрещнаха възторжено този модел, а производителят бе принуден да забави неговото производство. McLaren Artura Spider ще се опита да съживи продажбите, като освен наличието на сгъваемият твърд покрив разполага и с по-голяма мощност. Производителят съобщава още, че повечето промени които откриваме в Artura Spider ще бъдат пренесени и в закритият модел. 

Хибридната система е подобрена и сега общата мощност на 3.5 литровият, V6-цилиндров мотор и електромотора възлизат на 690 к.с.  Двудисковата, 8-степенна трансмисия също е претърпяла корекции и сега превключва предавките 25%, по-бързо. Тяговата батерия на борда с капацитет от 7.4 кВтч., продължава да осигурява движение в изцяло електрически режим в рамките на 30 км. Общото тегло на откритата версия  възлиза на 1457 кг., което означава, че нейните динамични характеристики не са пострадали от добавеното тегло заради подсилената конструкция. Според производителят ускорението от 0 до 100 км/ч. отнема 3 секунди, а максималната скорост която може да бъде постигната възлиза на 330 км/ч. Съобщава се още за окачване, чиито  амортисьори са с 90% по-бърза реакция, а спирачната система е с подобрено охлаждане благодарение на новите канали за въздух.

Интериора като цяло няма разлика с този при затворената версия. Това означава, че пред водача място намира цифров инструментален панел, а инфо-развлекателната система разполага с 8-инчов дисплей. Наред с всичко друго, Artura Spider ще се предлага серийно с озвучителна система от Bowers & Wilkins с 12 високоговорителя е субуфер между седалките. 

Продажбите на McLaren Artura Spider вече са стартирали, а производителят съобщава, че първите собственици ще могат да се радват на новият модел още това лято, ако разбира се отделят поне 273 800 долара от своят бюджет. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар