сряда, 28 февруари 2024 г.

IM L6 с премиера в Женева и заявка за присъствие в Европа

 Амбициите на китайската марка да стъпи на пазара в Европа се доказват от нейното присъствие на автосалона в Женева, който бе избран за премиерата на най-новият модел на IM Motrs с името - L6. Според говорител на марката, електрическият седан ще бъде наличен в Европа от следващата година, но по интересното е дали моделът със своят дизайнерски стил ще бъде приет от взискателните клиенти на стария континент, които ще трябва да отделят над 60 000 евро за да се сдобият с него. Най-вероятно успоредно с него марката, която е част от SAIC ще предлага в Европа и SUV модела IM LS6, който споделя същата платформа. Все още обаче не е ясно дали моделите на IM предлагани на стария континент ще с предлагат с емблемите на марката или ще бъдат ребрандирани  като модели на MG - марка, която е позната значително по-добре в Европа. 

С дължина от 4.93 метра, IM L6 предлага завидно вътрешно пространство и набор от напреднали технологии на борда. Интериора е идентичен с този на LS6 с прибиращият се наполовина в таблото огромен цифров панел който обхваща почти цялата ширина. Воланът с нестандартна форма явно ще е част от серийното оборудване заедно с автономната система за шофиране която поддържа  3-то автономно ниво където това е възможно и огромният панорамен покрив.  

За задвижване IM L6 ще разчита на един или два електромотора. Базовата версия ще разполага с електромотор позициониран на задния мост във версии на мощност от 300, 340 и 515 к.с. В зависимост от версията, тяговата батерия е с капацитет от 90 или 100 кВтч., която ще доставя автономия между 700 и 770 км. Благодарение на 900-волтовата архитектура, при включване към бързозарядна станция за 5 минути ще може да получите достатъчно енергия за изминаването на 200 км., а ако изчакате още 10 минути разстоянието ще се увеличи до 500 км. В последствие ще бъде и по-достъпна версия с автономия от 600 км. На върха в моделната гама на IM L6 ще бъде позиционирана версията със задвижване на четирите колела с два електромотора, чиято обща мощност възлиза на 787 к.с. Нейната автономия не се съобщава, но производителят обещава телепортация от 0 до 100 км/ч. за по-малко от 3 секунди. 

Повече подробности, както и снимки ще бъдат достъпни в по-късен етап, когато моделът ще бъде представен в Китай. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар