неделя, 4 февруари 2024 г.

Isuzu Elf получава своят наследник след 17 годишна служба

 Японската производител представя изцяло ново поколение на своите градски превозвачи от семейството Elf, което претърпява редица подобрения свързани с дизайна, сигурността, механиката и не на последно място комфорта в кабината. За пръв път се предлага и версия на кабината Space, която е с допълнително пространство зад седалките, което позволява позиция за отдих. Дизайна се характеризира с нова аеродинамична кабина, LED фарове и подобрен обзор от работното място на водача. 

Интериора приема модерни технологии, като пред водача място намира комбиниран инструментален панел с интегриран 7-инчов дисплей. Срещу доплащане всички представители в моделното семейство могат да бъдат оборудвани с мултимедийна система и подгряване на седалките. На борда място намират и редица асистенти подпомагащи шофирането и безопасността, като системата за предотвратяване на сблъсък, сензори за обекти в сляпата зона на водача, активен асистент за поддържане движението в пътната лента и сензор за следене умората на водача. 

За задвижване новото Isuzu Elf разчита на 4-цилиндров, 3.0 литров турбо дизел с мощност от 148 к.с., куплиран с изцяло нова 9-степенна, двудискова трансмисия и Стоп/Старт система. полезният товар варира между 3.5 и 7 тона в зависимост от версията, като при всички случаи задвижването е само чрез задните колела по формулата 4х2. Предвижда се и електрическа версия на камиона за която ще бъдат достъпни тягови батерии с капацитет от 40, 60 и 100 кВтч. и възможност за бързо зареждане. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар