сряда, 7 февруари 2024 г.

Официални снимки на BMW 5-Series Touring (G61)

 Дойде време за комби версията на BMW 5-Series (G60), чиито първи официални снимки са пред нас. По подобие на седана и тук ще бъде налична изцяло електрическата версия i5, която ще бъде и първото електрическо задвижвано баварско комби. По отношение на размерите новото BMW 5-Series Touring е с 9.7 см. по-дълго от своят предшественик BMW 5-Series Touring и с 3.2 см. по-широко. Височината също леко е нараснала, както и междуосието, но въпреки всичко багажното пространство е аналогично с това на предходният модел и предлага товарен обем между 570 и 1750 литра. За разлика от него, както и от предходните поколения, новото комби няма да разполага с емблематичният си отварящ прозорец на петата врата. Въпреки това обаче цените значително са нараснали, като базовата версия ще стартира от 61 750 евро. 

Интериора като цяло е без промяна със своят извит двоен цифров панел и новата инфо-развлекателна система iDrive 8.5 с възможност за гласов и жестов контрол на някои от функциите. Полуавтономната система от ниво 2+, идва с базовото ниво на оборудване. Функцията Highway Assistant, която работи при скорости до 137 км/ч., също е налична за модела, а възможността за управление на автомобила с поглед Actve Lane Change Assistant и  дистанционно паркиране ще се предлагат срещу доплащане.  

По време на своята пазарна премиера която ще се състой през лятото, новото BMW 5-Series Touring ще се предлага с 4-цилиндровите, 2.- литрови, бензин и дизелови турбо агрегати оборудвани с 48-волтова лека хибридна система и мощност между 197 и 254 к.с. Серийно, те са куплирани с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща задните колела. Версията с 6-цилиндровите  бензинови и дизелови мотори с мощност от 282 и 384 к.с., също ще бъдат достъпни за комбито, но от края на годината. Системата за задвижване на четирите колела ще се предлага срещу доплащане за всички агрегати. 

Електрическите модификации i5 eDrive40 и двумоторната i5 M60 с мощност съответно от 340 и 601 к.с. разполагат с 81.2 кВтч. батерия, която осигурява автономия между 445 и 560 км. В по-късен етап ще бъдат налични и Plug-in хибридните версии и 6-цилиндровият дизелов мотор, както и версията М5. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар