петък, 12 януари 2024 г.

Новата Toyota Camry ще бъде налична и в Европа от тази пролет

 След като стана ясно, че новото поколение на Volkswagen Passat ще се предлага само като комби, японците се възползват от създаващата се празнина в сегмента на седаните в Европа и представят европейската версия на Toyota Camry, чието ново поколение бе представено в САЩ преди два месеца. 

На европейският пазар Toyota Camry се очаква да бъде наличен от тази пролет сцени вариращи  около 50 000 евро. Европейската версия на японският седан не се различава коренно от тази предлагана отвъд океана, но се характеризира с нов дизайн на бронята и добавени светлини за мъгла. Двуцветното оцветяване на купето отпада като опция за европейският модел, но за сметка на това за него ще бъдат налични нови цветове. 

В Европа, Toyota Camry ще се предлага с хибридната E-Four технология с 2.5 литров, атмосферен бензинов мотор куплиран с два електромотора и CVT трансмисия, а общата мощност на системата възлиза на 231 к.с. Самозараждащият се хибрид ще разполага и с тягова батерия на борда, която ще предлага движение в изцяло електрически режим при ниски скорости. Според информацията средният разход на гориво е 5.1л/100км., а времето за ускорение от 0 до 100 км/ч. отнема 7.9 секунди. 

Интериора е идентичен с този на американската версия и ще предлага стандартно два 12.3-инчови дисплея, съответно за инструментариума и мултимедийната система. Инфо-развлекателната система от своя страна е оборудвана с гласов контрол, а озвучителната система с 9 високоговорителя е дело на JBL. Безключовият старт и достъп до автомобила, двузоновата климатична инсталация и пакета за сигурност Toyoata Safety 3.0 също са налични още от  базовото ниво на оборудване. За кожената тапицерия и предните ел. седалки с отопление ще трябва да се доплаща.  

Няма коментари:

Публикуване на коментар