събота, 13 януари 2024 г.

Прозрачният MLED инфотейнмънт дисплей на Continental, изработен от кристал Swarovski

Първият в света прозрачен MicroLED беше представен по време на изложението за потребителска техника в Лас Вегас и е дело на съвместната работа между Continental и Swarovski. Той е предназначен за инфотейнмънт системите в премиум моделите и е на път да преобрази коренно интериорите в автомобилите от луксозният сегмент. 

Екранът използва технологията microLED със самоосветяващи се пиксели, която позволява на основата да остане прозрачна и същевременно правят картината правят по-ярка и с по-добър контраст. Swarovski от своя страна използва специални техники за полиране на кристалният дисплей изработен също по специална технология. 

Разбира се тази технология все още не е никак евтина и за сега не се съобщава дали някой производител е проявил интерес към нея за да я предложи в своите модели. Microled технологията или наричана още MLED, предлага по-дълъг живот на дисплеите приблизително около 20 000 часа, по-ярка и контрастна картина, по-бърза реакция и не на последно място по-добра устойчивост на влага и студ, което  много важно за употребата им в автомобилостроенето. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар