понеделник, 29 януари 2024 г.

Китайските JuneYao Airlines представят EV модел под името JuneYao Air

Втория по големина инвеститор в Yudo Auto в лицето на JuneYao Group, инвестира в производството на собствена марка електрически автомобили имащи за цел да завършат пътуването на клиентите на JuneYao Airlines, които ще могат да използват флота на JuneYao Auto от техният дом до летището и обратно. Първият модел на марката ще носи името JuneYao Air и е основан върху нова скейтборд платформа, за която все още не се съобщават подробности. По-всичко личи, че за да узакониш производството на автомобил в Китай, не е необходимо да се правят скъпоструващи краш тестове за безопасност и явно има възможност, същите да бъдат заменени от компютърни симулации. Така можем да си обясним множеството новосъздадени марки собственост на телефонни компании, интернет доставчици и аеролинии, като за сега в играта липсват само вериги за хранителни стоки и мебелни вериги например. 

Според информацията JuneYao Air ще бъде представен официално още тази пролет, а от 2025 година трябва да бъде наличен на пазара с цени от около 28 000 долара. Първите официални изображения ни показват еднообемен модел с фастбек форма и аеродинамичен дизайн, чиито задни светлини играят ролята на спойлер тип патешка опашка. Серийно JuneYao Air ще се предлага с панорамен покрив, а цветовата гама ще отговаря на краските използвани от авиокомпанията.

Подробности относно задвижването все още не се съобщават, както и детайли за интериора и оборудването. От неясното изображение изтекло в мрежата става ясно, че интериорът е с минималистичен дизайн с малък дисплей пред водача и централно разположен таблет за инфо-развлекателната система, от който ще се управляват всички функции в автомобила. Най-вероятно на борда ще присъства и автономна система за шофиране с лидар технология и навигация със  зададени адреси на всички летища в страната. Моделът ще има възможности  за напълно автономно паркиране на  паркинг съоръженията които ще могат да се използват безплатно от клиентите на авиокомпанията.  Повече подробности за модела ще бъдат добавени след неговата официална премиера.


Няма коментари:

Публикуване на коментар