четвъртък, 7 декември 2023 г.

Японската версия на Honda Odyssey обновена за последен път

Японската версия на MPV моделът Honda Odyssey, отново получава известни подобрения. Това най-вероятно е за последен път, тъй като в най-скоро време ще бъде представен и новото поколение на популярният семеен ван. Външните промени са сведени единствено до рестилизираната радиаторна решетка и наличието на новият пакет Black Edition. В задната част откриваме е нов дизайн на спойлера, който би трябвало да оптимизира аеродинамиката на модела. 

Минавайки към интериора, то там купувачите откриват по-съществени промени, които идват от китайската версия на модела предлагана под името Honda Elysium. Веднага прави впечатление наличието на 11.4-инчовата навигационна система, която обаче се предлага срещу доплащане. Стандартно моделът идва с 9-инчова мултимедийна система. Другата визуална новост е наличието на електрическият шалтер за смяна на предавките, който заменя традиционният скоростен лост. Съобщава се за нови материали, подобрено амбиентно осветление, по-богато оборудване и възможност за управление на климатичната инсталация и реглажа на серийните индивидуални седалки на втория ред чрез мобилно приложение. Серийно на борда място намира система за предотвратяване на сблъсък снабдена с камера за кръстосан трафик, множество USB портове, адаптивни DRL предни светлини, пакет от камери с обзор от 360 градуса и последната версия на пакета за безопасност Honda Sensing. Срещу доплащане за возещите се на втория ред седалки е наличен 12.8 или 15.6-инчов монитор монтиран на тавана. 

За задвижване Honda Odisey ще разчита само и единствено на подобрената хибридна инсталация с 2.0 литров, бензинов мотор с мощност 145 к.с., съчетан с електромотор с мощност 184 к.с. Трансмисията е електрическа контролирана - CVT, предаваща движението към предните колела. Според производителят средният разход на модела е 4.5л/100км., а обемът на резервоара възлиза на 55 литра. За сега няма информация дали предлаганата отвъд океана Honda Odyssey също ще получи известни подобрения или директно клиентите там ще получат новият модел. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар