вторник, 20 юни 2017 г.

Kia Stonic представена в Амстердам

След, като видяхме Hyundai Kona, сега идва ред да видим и предложението на Kia, чието име е Stonic. Технологично еднаквият компактен кросоувър, бе представен днес официално пред журналисти в Амстердам. Официалната премиера пред публика ще се състои по време на автосалона във Франкфурт, а продажбите трябва да започнат веднага след това. Дизайнът на Kia Stnic е значително по-сдържан и няма излишни заигравки, но това не пречи на модела да изглежда подобаващо. От фирмата производител твърдят, че техният представител ще предлага едно от най-големите пространства в интериора, а обемът на багажника възлиза на 352 литра. Добро впечатление прави общото тегло, което при базовата версия е 1069кг. 
В Европа, Kia Stonic ще се предлага с 1.0, 1.25 и 1.4 литровите, бензинови агрегати, както и с дизеловият 1.6 литров мотор. Трансмисиите са 5 и 6 степенни, механични, а срещу доплащане ще се предлага и 7-степенната, двудискова трансмисия. При всички случаи задвижващи ще бъдат предните колела, като за сега не се поменава дали ще бъде налична модификация 4х4. 
Интериора също е в стила на марката, като бъдещите клиенти ще могат да избират от над 20 вида комбинации и да персонализират своите модели. Оборудването ще бъде подобаващо още от базовата версия, като налични ще бъдат и редица системи и асистенти за подпомагане на водача по време на движение, както и за активна и пасивна безопастност. Цени все още не се споменават. 
Няма коментари:

Публикуване на коментар