сряда, 22 ноември 2023 г.

Skywell Skyhome Concept е визията на марката за своя бъдещ флагмански модел


Една от най-младите китайски марки, която между другото предлага свои модели и в Европа, представя концепция на бъдещ електрически седан, който трябва да бъде внедрен в производство до края на 2024 година. Концепцията е кръстена Skyhome и разполага с модерен дизайн и срещуположно отварящи се врати, чрез лицево разпознаване и междуосие от 3.1 метра. 
Според говорител на марката, линиите на фастбек концепцията ще бъдат прехвърлени  на 90% в серийният модел. Това означава, че той ще разполага с конвенционално отварящи се врати и наличието на В-колона с цел по-добрата безопасност на возещите се. Същото важи и за камерите за обратно виждане, които заменят страничните огледала и огромният стъклен покрив.

Ако екстериора на производствената версия ще бъде сходен с този на концепцията, то интериора на дали ще се доближава до това което виждаме днес, имайки предвид статута на марката собственост на Jiangsu и месечните продажби от едва 3 500 автомобила в световен мащаб. Това обаче не пречи той да буди интерес с неговото интересно оформление и огромният цифров панел разпростиращ се от край до край на таблото. Предвидено е място за четирима, а возещите се на втория ред разполагат с индивидуални кресла и екрани пред себе си, плюс спускащ се от тавана огромен извит дисплей, който дава усещането за киносалон. Климатичната инсталация е читиризонова, а между предните седалки е интегриран минибар достъпен за возещите се на втория ред. 

По отношение на задвижването производителят е пестелив относно информацията за Skywell Skyhome Concept, но се съобщава за версия с два електромотора и мощност от 625 к.с., чиято автономия не се съобщава. Споменава се обаче, че за 10 минути собствениците ще могат да заредят енергия за поне 425 км. 

За добрият комфорт на возене се грижат въздушни амортисьори плюс адаптивно окачване и завиващ заден мост. Новоразработената интелигентна платформа позволява и наличието на автономна система за шофиране от 3-то ниво, както и изкуствен интелект с който може да се води непринуден разговор. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар