четвъртък, 2 ноември 2023 г.

Най-продаваният модел в Китай, получава своят наследник

 С продажби от над 1 млн. бройки и то само за 3 години, китайският електромобил получава своето ново поколение, чиито продажби в страната ще започнат от средата на този месец. Въпреки  приликата с настоящият модел, размерите на новият  Wuling MiniEV леко са се увеличили и сега дължината надхвърля 3 метра. Междуосието също е увеличено с 7 см., което се отразява положително на мястото за возещите се на втория ред седалки заедно с това на  багажното пространство, което сега при сгънати задни седалки предлага товарен обем с капацитет от 734 литра. 

Интериорът на Wuling MiniEV е издържан според последните модни тенденции с два 8-инчови дисплея съответно за инструменталният панел пред водача и мултимедийната система. Той ще се предлага в две версии на оборудване, като при всички случаи собствениците ще разполагат с климатик, пълен ел. пакет, мултифункционален кожен волан и пакет и др. Благодарение на увеличеното вътрешно пространство, моделът вече предлага място за 4 човека, а не както до сега 2+2 места. 

По отношение на задвижването промени няма. Wuling MiniEV ще продължава да се предлага с електромотор задвижващ задните колела с мощност 27 или 39 к.с., като при двата случая тяговата батерия е с капацитет от 13.8 кВтч., което е достатъчно с едно зареждане да бъдат изминати между 120 и 170 км. в зависимост от версията. Все още няма информация за това, кога ще бъде представена обновената версия на Wuling MiniEV Cabrio, но най-вероятно това ще се случи най-късно през пролетта на следващата година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар