неделя, 22 октомври 2023 г.

Qiyuan A05 е вторият модел на новата марка собственост на Changan

 Представеният преди близо година Changan Lamore / Yida, получава хибридна версия, която обаче ще се предага под името Qiyuan A05. Нейните продажби в Китай ще стартират още този месец с цени от 18 300 долара и ще бъде рвторият модел на новата марка Qiyuan. Външно хибридният модел се различава от конвенционалната версия Changan Lamore с новия по-затворен и изчистен дизайн на предната част и съответно нови предна и задна брони. 

В интериора промени няма. Там откриваме познатият вертикално разположен 13.2-инчов, тъчскрийн дисплей за инфотайнмънт системата и високо разположения 10.2-инчов дисплей за инструменталният панел пред водача. Серийно на борда място намира гласов асистент с изкуствен интелект и възможност за водене на разговор, от който пътниците ще могат да получават информация за времето, пътният трафик и най-важните новини. Освен това, повечето от функциите в автомобила, също ще могат да се управляват чрез гласов контрол, но тази функция ще бъде налична за по-скъпите версии. Автономната система за шофиране от ниво 2 ще се предлага още от базовото ниво на оборудване, както седалките от изкуствена кожа, висококачествената озвучителна система и стъкленият шибедах.

За задвижване Changan Qiyuan A05, разчита на Plug-in хибридна система оборудвана с 1.5 литров, бензинов мотор съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 215 к.с. На борда място намира литиево-желязо-фосфатна батерия с капацитет от 18.9 кВтч., която осигурява пробег до 145 км. в изцяло електрически режим. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар