петък, 14 април 2023 г.

Lada X-Cross 5 е поредният клонинг на китайски модел

 Това са първите реални изображения на новата Lada XRAY, която трябва да бъде представена официално в Русия още тази година. От това което виждаме става ясно, че новото поколение на компактният кросоувър по подобие на Москвич-3, всъщност е ребаджната версия на предходната версия на китайски модел. В случаят това е Bestun T77, който бе представен през 2018 година което означава, че новата Lada X-Cross 5 ще бъде със значително по-големи размери и ще предлага повече пространство в салона. 

За задвижване моделът разчита на 1.5 литровият, турбо бензинов мотор, чиято мощност е редуцирана до  мощност 150 к.с. Серийно той ще се предлага с 6-степенна, механична трансмисия, а срещу доплащане ще бъде налична и 7-степенна, двудискова скоростна кутия. При всички случаи задвижващи са само предните колела. 

В интериора промените също се свеждат единствено до новите емблеми на волана. Пред водача място намира дигитален панел с два сдвоени 10-инчови дисплея, а климатроника, пълният ел. пакет, салонът от изкуствена кожа и мултифункционалният волан ще бъдат налични още от базовото ниво на оборудване. Производството  на Lada X-Cross 5 ще се осъществява в Санкт Петербург, като цените не са оповестени. За информация в момента обновената версия на  Bestun T77 в Китай се предлага от 17 250 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар