петък, 20 януари 2023 г.

Hongqi HS5 с обстоен фейслифт

 Обновяването на моделната гама на китайската марка продължава с пълни сили и сега идва ред да видим фейслифт версията на Hongqi HS5. Компактният SUV е важна част от моделното семейство на Hongqi, тъй като на него се падат над 40%, от общите продажби на марката. Официалната премиера на обновеният модел трябва да се състои още този месец, а от първите изображения които са пред нас става ясно, че дизайнерите са подложили HS5 на пълна промяна. Предната част е изцяло нова и издържана в стила на останалите модели на марката наложен от бившият дизайнер на Rolls Royce - Джайлс Тейлър. Задната част също е подложена на сериозна промяна, но характерните задни светлини за моделите на марката с формата на бумеранг, не намират място в обновеният SUV модел. 


Интериора също е изцяло нов въпреки, че запазва инструменталният панел с два сдвоени екрана. Прави впечатление, че сензорните контролери на климатика са заменени от елегантни въртящи се бутони с интегрирани миниатюрни дисплеи, които придават по-изискан стил на контролният панел. Оборудването като цяло е подобрено, а серийно вече ще са налични две поставки за безжично зареждане на телефони позиционирани на централната конзола между предните седалки, която също е променена. 

По отношение на механиката се съобщава за наличието на нова версия на познатият - 2.0 литров, турбо бензинов мотор, чиято мощност е увеличена на 252 к.с. Той е наличен и в Hongqi H6, но все още не е потвърдено дали и 8-степенната, автоматична трансмисия от споменатият лифтбак. Със сигурност обаче обновената версия на HS5 ще се предлага както с предна, така и със задвижване на четирите колела. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар