четвъртък, 29 декември 2022 г.

Mengschi M-Hero / Warrior 917 разполага с 1000 к.с. и неограничени офроуд възможности

Представеният като концепция през лятото електрически офроудър модел - Dongfeng Mengschi M-Terrain, вече придоби производствена форма и запазва оригиналният си дизайн въпреки и смекчен за серийно производство. Въпреки това дизайнерите са успели да пренесат близо 80%, от дизайна на концепцията в серийната версия, която ще се предлага с емблемите на новата луксозна марка на компанията с името M-Hero и Wrrior 917. 

Официалната премиера на модела ще се състой по време на автосалона в Гуанджоу, а на пазара ще бъде наличен от пролетта на следващата година. С дължина от 5.2 метра производствената версия на луксозният офроудър е построена върху платформата M-TECH със самоносещо шаси, а не както се очакваше върху технологичната MORA платформа  без твърда връзка между колелата и волана. Задвижването ва M-Hero се осъществява посредством четири електромотора с обща мощност малко над 1080 к.с. Батерията е с капацитет от 140 кВтч., която би трябвало да осигури автономия от 500 км. при тежък офроуд. Максималната скорост на модела не е посочена, но ускорението от 0 да 100 км/ч. ще става за 4.2 секунди. Серийно M-Hero е оборудван с регулируемо въздушно окачване. Налична ще бъде и EREV версия с три електрически мотора с обща мощност от 816 к.с. и ДВГ с 1.5 литров работен обем, който ще служи само и единствено като генератор на батерията с капацитет от 66 кВтч.

Снимки на интериора все още липсват, но там се очаква луксозна обстановка съобразена с предназначението на модела, гарнирана с най-новите 5G технологии с които марката разполага. На борда място ще намира автономна система за шофиране от 3-то ниво, интелигентна дрон система Oriental Hawkeye, радари откриващи движение около превозното средство които правят къмпингуването на открито по-безопасно. Разбира се за повечето неща ще трябва да се добави известна сума върху базовата цена, която ще стартира от около 100 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар