петък, 23 декември 2022 г.

Changan Lamore / Yida е просторен, но евтин китайски седан

 Китайската марка Changan, представя своят нов седан под името Lamore и Yida (в зависимост от регионите в които ще се предлага), който ще трябва да се изправи директно срещу Chery Arrizo 8. Новият модел е презентиран като голям, просторен, но и евтин семеен седан. Дизайна е в типичният стил за моделите на марката с интегрирана безрамкова радиаторна решетка, тънки LED светлини и прибиращи се дръжки на вратите, а по-скъпите версии ще разполагат и с активен спойлер. Резмерите са както следва: дължина - 4.77м., ширина - 1.84м. и височина - 1.44 метра.

За задвижване Changan Lamore ще разчита на характерният за китайските модели - 1.5 литров, турбо бензинов мотор с директно впръскване на горивото и мощност от 170 к.с. До края на следващата година се очаква и версия с 2.0 литров мотор и мощност около 240 к.с. При всички случаи трансмисията е 7-степенна, двудискова предаваща движението към предните колела. 

Интериора предлага изключително приятна обстановка по отношение цена-качество. Волана е с овална форма, а пред водача място намира хоризонтален 10.2-инчов цифров инструментален панел, а инфотайнмънт системата с гласов контрол и функциите на автомобила се управляват от вертикално разположен в средата 13.2-инчов дисплей. Централната конзола между судалките е от плаващ тип с място за вещи и множество USB портове. Срещу доплащане е налична и системата за следена умората на водача, предни и задни седалки с масажна функция, панорамен покрив и тризонов климатик. Продажбите на Changan Lamore в Китай ще стартират през първата половина на 2023 година, като цените се очакват да бъдат в рамките между 15 и 19 000 долара. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар