събота, 1 октомври 2022 г.

Aion Y Plus предлага всичко в повече

 Представен само преди година, китайският електрически хечбек - Aion Y, получава нова версия носеща префикса Plus, който в случая означава леко удължена версия на модела и променена визия. Aion Y за една година намери повече от 100 000 привърженици и марката побърза да увеличи моделното семейство с нова версия с увеличено пространство за возещите се на втория ред седалки и багажно пространство с допълнителен обем от 39 литра. 

Наред с това Aion Y Plus, получава и нов интериор и променена централна конзола между предните седалки, която се е освободила от въртящият се клъстер за превключване на предавките, чиято функция е поета от десният лост на кормилната конзола. Новият дизайн на седалките позволяват те да се превръщат в своеобразен креват, а срещу доплащане за модела се предлага и специално проектиран надуваем матрак. 

Промени има и в задвижването. Електромотора вече е с мощност от 204 к.с., а батерията с капацитет от 64 или 77 квТч., която осигурява автономия от 510 или 610 км. Продажбите на Aion Y Plus в Китай, стартират от този месец с цена от 19 700 долара за базовият модел. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар