понеделник, 26 септември 2022 г.

Обновеният DS 3 наличен с цена от 30 000 евро

 В средата на своят жизнен цикъл, компактният премиум кросоувър - DS3 Crossback е подложен на козметично обновяване и заедно с това губи наименованието "Crossback". Външно промените в обновената версия се свеждат до новият дизайн на броните, които получават наложените в последните модели на марката вертикални, дневни - LED  светлини. Радиаторната решетка също е леко променена, както и оптиката на фаровете. В задната си част DS 3, се характеризира с леко променените задни светлини и новият светлинен подпис. 

В интериора съществени промени няма. Впечатлине правят новата инфотайнмънт система с 10.3-инчов екран и гласов контрол, който вече доддържа 40 езика. Цифровият инструментален панел отново е с големина 7-инча, но с нов дизайн на графиките, което важи и за head-up дисплея. Воланът също е с нов дизайн, а предните ел. седалки вече могат да се поръчат и с масажна функция. Нивото на асистенция е повишено, като серийно за модела се предлагат системата за кръстосан трафик и асистента за поддържане движението в пътното платно. По-горните нива на оборудване включват и пакета за автономно шофиране от ниво - 2.

В моторната гама промяна няма. DS 3 ще продължава да се предлага с познатите бензин и дизелови агрегати с мощност между 100 и 155 к.с., куплирани с 6-степенна механична или 8-степенна, автоматични трансмисии задвижващи само предните колела. Новост има в електрическата версия на модела  E-Tence, която вече е оборудвана с по-мощен електромотор и по-голяма батерия. Обновеният DS 3 E-Tence, разполага 154 к.с. и 54 кВтч., батерия която осигурява автономия от 402 км. Времето за зареждане от 0 до 80%, чрез бързозарядна станция е сведено до 25 минути, но за цялостен заряд от електрическата мрежа са необходими поне 5 часа. 

Продажбите на обновеният DS 3, започват от тази седмица с цена от 30 100 евро което означава, че за 4 години базовата версия е поскъпнала с около 40%. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар