сряда, 27 юли 2022 г.

Mini Aceman Concept е предвестник на новият кросоувър на марката

В концерна на BMW, явно прекаляват с някои забранени субстанции. След радикалната смяна на дизайна в моделите на BMW, сега идва ред да видим и бъдещата линия на Mini, която марката представя с концептуалният Aceman. Според шеф дизайнера на BMW в лицето на  Adrian van Hooydonк, концепцията Mini Aceman е олицетворение на новата дизайнерска ера на Mini, като първият модел от нея ще бъде наследника на Mini One, чиито тестове са във финална фаза. 


Концепцията Aceman, предвещава и наличието на нов компактен кросоувър, който ще бъде позициониран под Mini Countryman, чиито наследник ще се уповава върху платформата от BMW X1 (U11), което ще рече, че неговите размери ще нараснат значително. Що се отнася до концепцията, то тя е с дължина от 4.05 метра и най-вероятно ще замести петвратата версия на Mini, която ще остане без пряк наследник. Дизайна все пак следва традиционните линии на марката, но няма и помен от симпатичните заоблени форми. Налице са остри ръбове, многоъгълни форми и липсата на каквито и да е хромирани елементи с оглед на това, моделът да се приема като по-екологичен. За жалост акцентът за екология е пренесен и в интериора, където липсва познатото усещане за стил от настоящите модели на марката. Дизайна е минимилистичен, като главен акцент е кръглият, комбиниран OLED дисплей, който притежава функцията да прожектира част от информацията върху текстилната част на таблото пред водача и спътника. В интериора липсва наличието на кожа, но материалите висококачествени и изградени от рициклируеми суровини. 

Що се отнася до задвижването на Mini Aceman Concept, то марката не споменава подробности, но на всички е ясно, че производственият модел ще разчита на електромотор и батерия. Не е изключено да има и конвенционална версия с ДВГ, но това ще разберем, не по-рано от края на следващата година. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар