неделя, 31 юли 2022 г.

Още един френски водороден модел на хоризонта

 След NamX HUV, още един френски производител представя водороден модел, който трябва да бъде внедрен в производство през 2025 година. Hopium Machina Alpha 0 е предпроизводствена версия неутрално водороден седан от Hydrogen Motive Company (HMC), чиито дизайн е дело на бившият дизайнер на Porsche - Феликс Годар. Основател на компанията е младият френски  пилот участвал в състезанията за 24-часа на Льо Ман, а проекта търпи развитие от близо 2 години. 

Според информацията водородният седан има мощност от 500 к.с. и автономия до 1000 км. Производителят съобщава още, че времето за зареждане на водородниsj резервоар интегриран в шасито ще отнема не повече от 3 минути. Mодробна информация за модела ве още липсва, но така или иначе до неговата планувана премиера има още 3 години в които могат да бъдат променени още много детайли. Според създателите на Alpha 0, моделът ще предлага производителност, свързаност, безопасност, ергономия и уникален лукс съчетан със спортен дизайн. 

Намеренията на компанията са да произвежда в модела във Франция, но в последствие да се изградят и мощности в Китай. Освен в Европа, водородният модел трябва да се предлага и на пазарите в САЩ, Япония, Южна Корея и разбира се Китай. Цените ще започват от около 120 000 евро, като до момента на сляпо са направени над 1000 поръчки. Първите бройки трябва да пристигнат до своите клиенти в началото на 2026 година. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар