неделя, 22 май 2022 г.

Zagato Mostro Barchetta - роден да се състезава

 На провеждащият се този уикенд конкурс за елегантност във Villa d'Este, миланската компания представи своето последно творение наречено Zagato Mostro Barchetta. Това е естественото продължение на развитието на модела Zagato Mostro, представен на същото място преди 7 години. Моделът е последният резултат от сътрудничеството между Maserati и Zagato, което датира от 30-те години на миналия век. 

Новият модел е дело на дизайнера Норихико Харада, който в момента е и вицепрезидент на италианското дизайнерско студио. Дизайна не е променен драстично спрямо този на Zagato Mostro, но видимо премахването на покрива е довело до известни промени. Въпреки това моделът продължава да се характеризира със спортните автомобили от 50-те години. За изработката на модела са използвани олекотени сплави и карбонови детайли за монокок каросерията, като теглото е разпределено прецизно между предния и задният мост в съотношение 50:50, а общото тегло е едва 1200 кг.  

За задвижване Zagato Mostro Barchetta ще разчита на 3.0 литровия, V6-цилиндров, би-турбо мотор с мощност от 630 к.с. или атмосферният, V8-цилиндров, 4.2 литров агрегат с мощност 430 к.с. и в двата случая трансмисията е 6-степенна, двудискова задвижваща задните колела, чрез електронно контролиран диференциал. По подобие на Zagato Mostro и новият модел ще бъде с ограничен от 5 бройки тираж, като цените за сега остават в тайна. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар