събота, 21 май 2022 г.

Chery QQ Wijie Pro се предлага с доживотна гаранция

 Вълната на мини електрически автомобили която завладява Китай, продължава с пълна пара и сега след Chery QQ, марката представя модела - QQ Wujie Pro. С дължина от 3.4 метра, новото предложение на марката предлага място за четирима. когато е необходимо повече багажно пространство задните седалки се сгъват. Интериорът е с опростено хоризонтално табло, но добре оборудван. Пред водача място намира 7-инчов, дисплей за цифровият инструментален панел, а на централно място е разположен плаващ сензорен екран с големина от 10.2 или 12.9-инча в зависимост от модификацията. Върховата версия на инфотайнмънт системата работи с 4G свързаност и процесор Qualcomm, който осигурява бързата работа и чрез гласов контрол. На борда място намира и секюрити система с камери и обзор от 540 градуса, която се включва автоматично при приближаване на обекти до автомобила и веднага записва и качва образа от камерите в профила на водача. Безопасността също не е на заден план, като на борда място намират две въздушни възглавници, ESP, система за предотвратяване на сблъсък, сензори за обекти в мъртвата точка, система за поддържане движението в пътното платно и др. 

Chery QQ Wujie Pro ще се предлага във версии на мощност от 75 и 95 к.с. с батерии от 30.5 или 40.5 кВтч., които осигуряват автономия от 301 или 408 км. Максималната скорост е електронно ограничена на 125 км/ч.  с оглед постигане на по-добра автономия. Времето за зареждане, чрез бързозарядна станция на батериите от 30 до 80%, става за половин час, а в домашни условия за пълно зареждане на батерията са необходими минимум 6 часа. 

Моделът ще се предлага само в Китай, като марката не предвижда експорт. Продажбите започват от това лято с цени от 11 840 долара. Интересен момент е, че Chery е първият производител, който предлага за своите модели доживотна гаранция и след Chery Tiggo 7, това е вторият модел който получава такава. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар