четвъртък, 26 май 2022 г.

Maserati MC20 Cielo: Италианците знаят как!

 Ето как кабриолет с твърд-сгъваем покрив, може да бъде по-привлекателен от купе версията дори, когато покривът е в затворено положение. Италианците го могат и доказателство за това е откритата версия на Maserati MC20. Новият италиански роудстър носи името - MC20 Cielo и разполага с електрохромен, сгъваем, стъклен покрив, който може да бъде затъмнен до 100% с помощта на бутон. Електрическият механизъм прибира панела под масивният заден капак на двигателят с изобразен тризъбец, само за 12 секунди. 

Поради направените конструктивни промени, общото тегло на Cielo е нараснало с 65 кг., спрямо тава на закритата версия, от което са пострадали леко динамичните характеристики. Двигателят е същият  V6-цилиндров с работен обем от 3.0 литра и две турбини и мощност от 630 к.с. Трансмисията е 8-степенна, двудискова която предава мощността към задните колела, чрез LCD диференциал . Според информацията ускорението от 0 до 100 км/ч. става за 3.0 секунди (+0.1), а максималната скорост е 320 км/ч., което е с 5 км/ч. по-малко от MC20. 

Интериора е без промяна с цифров инструментален панел пред водача, 10.2-инчов дисплей за инфотайнмънт системата и спортен волан облечен в Алкантара. Новост е въртящият клъстер на централната конзола между седалките, който вече е оборудван с малък тъч дисплей, на който се изобразява избраният режим на движение (Wet, GT, Sport, Corsa, ECS off), като от него чрез плъзгане с пръст може да се отиде веднага в подменюто за настройките на окачването. 

Цените все още не се споменават, но знаейки, че Maserati MC20 стартира от 221 000 евро, то със сигурност за MC20 Cielo ще трябва да приготвите минимум 240 000 евро. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар