четвъртък, 21 април 2022 г.

Lincoln Star Concept визуализира бъдещите модели на марката

Концепцията Lincoln Star, няма претенции да стане сериен модел, но ни дава ясна представа какво трябва да очакваме от бъдещите изцяло електрически модели на марката. До края на 2026 година половината от моделите на Lincoln ще бъдат изцяло електрически, а година преди това трябва да са налични 3 такива модела, които ще споделят скейтборд EV платформата на Ford. 

Ясно е, че електрчиските платформи развързват ръцете на дизайнерите и когато същите имат богато въображение ставаме свидетели на наистина интригуващи модели. Lincoln Star Concept демонстрира строг и изчистен дизайн с някои страхотни трикове, като например: вратата на багажника, която лесно може да се превърне в пейка за отдих или прозрачният преден капак от електрохроматично стъкло, което по желание може да стане прозрачно и да видите, какво има в обособеното товарно пространство. Това, което не искате да се вижда можете да сложите в чекмеджето под предния багажник, което е друг интересен детайл от дизайна. 

Интериора също има с какво да се похвали. Той предлага място за четири човека, като предните седалки могат да се завъртат на 180 градуса, а задните могат да се накланят до 40 градуса и притежават индивидуални поставки за краката. В централната конзола между задните седалки е вграден охладител за напитки, а под самите седалки има отделение където да оставите своите обувки. Пред водача място намира разпростиращ се от край до край свободно стоящ дисплей с 4К резолюция за инфотайнмънт системата и инструменталният клъстер. Волана се прибира под таблото, което трябва да означава, че е предвидено наличието на автономна система за шофиране от поне 4-то ниво. За доброто настроение пък се грижи система, която взаимодейства с амбиентното осветление, озвучителната система и дори разполага с набор от релаксиращи аромати, които се впръскват от климатичната инсталация. 

Задвижването се осъществява от два или четири електромотора в зависимост от версията, но производителят не съобщава каквито и да е подробности относно технически параметри или типа батерия. Остава да видим, до каква степен в бъдещите серийни модели на марката ще намерят място всички тези детайли с които разполага Linoln Star Concept.

Няма коментари:

Публикуване на коментар