вторник, 19 април 2022 г.

Ferrari 296 GTS е подаръкът, който можете да си направите за лятото

 Една година след представянето на Ferrari 296 GTB, италианците представят и неговата открита версия наречена 296 GTS. Смеем да твърдим, че това е един от най-красивите открити, супер спортни автомобили предлагани свободно на пазара и не може да ви остави равнодушни макар и в нехарактерният червен цвят за моделите на марката. Твърдият сгъваем покрив е съставен от две части, по подобие на този във Ferrari F8 Spider и се отваря или затваря за 14 секунди при скорост до 40 км/ч. 

За задвижване Ferrari 296 GTS, разчита на същата хибридна технология с V6-цилиндров, 2.9 литров, би-турбо мотор съчетан с електромотор, чиято обща мощност възлиза на 819 к.с. Трансчмисията е 8-степенна, двудискова без задна предавка. Поради промяна в конструкцията на модела и създаването на нови зони на безопасност поради липсата на покрив, общото тегло на 296 GTS е нараснало с 70 кг. Това обаче явно, не се отразява осезаемо на динамичните характеристики, тъй като ускорението от 0 до 100 км/ч., става за същите 2.9 секунди. Максималната скорот от - 330 км/ч., също е без промяна, но достигането на 200 км/ч. от място става за 0.3 секунди по-бавно. Това може да бъде преглътнато, като се има предвид, че благодарение на литиево-йонната батерия на борда с капацитет от 7.45 кВтч., могат да бъдат изминати до 25 км. из улиците на Монако в изцяло електрически режим. Движението на заден ход също се осъществява с помощта на електромотора. 

Интериора повтаря този на купе версията и е изцяло концентриран към водача с цифров инструментален панел и малък информационен дисплей пред спътника. Продажбите на Ferrari 296 GTS ще започнат от това лято, като цените все още не са обявени, но познавайки ценовата политика на марката, тя ще иска надценка от поне 26 000 евро за удоволствието да карате под открито небе.  


Няма коментари:

Публикуване на коментар