сряда, 20 април 2022 г.

Audi Urbansphere Concept е MPV за Джедай

 Audi представи и третата обещана концепция, която представя бъдещето на компанията. След купето  Audi Skysphere и седана Audi Grandsphere, марката показва концепция на първият в нейната история MPV модел наречена Audi Urbanshere. Ясно е, че и тази концепция е далеч от серийно производство, но един сериен модел в този клас би имал смисъл на китайския пазар. Именно там трябваше да се състои премиерата на концептуалният модел, но отлагането на автоизложението в Пекин, накара компанията да представи модела онлайн. 

За разлика от другите два концептуални модела, Audi Urbansphere е проектиран в дизайнерското студио на марката в Пекин, като процесът е изцяло контролиран от европейският филиал. С дължина от 5.51 метра, ширина - 2.01 метра и височина - 1.78 метра, моделът предлага завидно вътрешно пространство още повече, че междуосието възлиза на 3.4 метра. Интериора е издържан в стила на седана Grandsphere, като главен акцент е автономната система за шофиране от 4-то ниво, която позволява на водача дори и да прави кратка почивка за сън по време на движение. Друг интересен елемент е контролирането на почти всички системи в автомобила чрез гласов или жестов контрол, което създава впечатление на пасажерите, че са завършили училището за джедай в Корусант. Екстериора се отличава с вградените в предната и задната част светещи панели с пикселни клетки които освен, че играят ролята на плаващи сигнални светлини изобразяват и предупредителни знаци за пешеходците. 

Според информацията Audi Urbansphere Concept е построен върху РРЕ платформата на компанията и се задвижва от два електромотора с обща мощност от 400 к.с. Батерията с капацитет от 120 кВтч. осигурява автономия до 750 км., като зареждането от 5 до 80%, отнема 25 минути. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар