петък, 3 септември 2021 г.

Audi Grandsphere Concept с визия за бъдещите луксозни модели на марката

 След Audi Skysphere Concept, сега марката разкрива втората концепция от общо трите, които имат задачата да представят развитието на бъдещите модели на Audi. концепцията Audi Grandsphere, също няма никакви шансове за серийно производство, но неназовани източници споделят, че голяма част от стилистиката ще видим в бъдещата електрическа лимузина, която трябва да замести Audi A8. Похватът с две срещуположни врати обаче най-вероятно ще бъде игнориран, но формата на радиаторната решетка и новите DRL светлини могат да намерят своето място в бъдещите серийно модели на марката.


Концепцията Grandsphere се базира върху PPE платформата на VW, която ще стане основа за предстоящото Audi Q6 и се задвижва от два електромотора разположени съответно на предния и задния мост с обща мощност 700 к.с. Батерията е с капацитет 120кВтч. и доставя енергия за изминаването на 750км. Производителят съобщава още, че чрез бързозарядна станция батерията може да бъде заредена до 25 минути.


Интериора за разлика от механиката на дългата 5.35 метра концепция предлага място за четирима в изключително луксозна обстановка. Дизайнерите са се отказали от множеството дисплей и предлагат нов похват за получаване на основната информация. Всички най-важни параметри се прожектират по цялата дължина върху дървена плоскост на арматурното табло, а за взаимодействие с инфотайнмънт системата водачът ще разчита на системата за жестово разпознаване и малък контролер разположен на вратата. Audi Grandsphere разполага с автономна система за шофиране от 4-то ниво, като и тук воланът и педалите са оборудвани със скриваща се функция , като по този начин се предлага самолетна обстановка на пасажерите. Между двете предни седалки място намира охладител с две чаши и място за бутилка. Озвучителната система разполага с насочени високоговорители с лазерна технология, които осигуряват на всеки пасажер възможност да слуша различна музика. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар