понеделник, 7 февруари 2022 г.

DS E-Tence Perfomance Concept с технология от Formula E

 Малко преди моделите на DS, да станат напълно електрически (което ще се случи от 2024 година), френската марка ни подгрява с концепцията DS E-Tence Perfomance. Моделът е базиран на представеният през 2016 година DS E-Tense Concept, но за да стане по-интересно, разработчиците са добавили още един електромотор задвижващ предните колела с мощност 340 к.с., а мощността на двойният електромотор задвижващ задните колела е увеличена на 475 к.с. Така общата мощност на DS E-Tence Perfomance, възлиза на 815 к.с. и според производителят ускорява до 100 км/ч. от място за 2 секунди. Батерията в случая е с капацитет от едва 25 кВтч., което означава, че концептуалният модел надали ще може да измине повече от 100 км. Реално не му и трябва повече, тъй като същият ще бъде използван като лаборатория за технологиите които ще намерят място в бъдещите модели на марката. Много е вероятно покривът и панелът позициониран на мястото на задното стъкло да са снабдени със соларни модули, които да възстановяват част от енергията в батерията. Моделът разполага още с регенерираща система с мощност 600 kW, която реално елиминира нуждата от спирачна система, която все пак съществува от съображения за сигурност. Всичко това става възможно от опита на марката придобит във Formula E, където тя участва със собствен отбор от 2015 година.


Дизайна на новата концепция е променен спрямо този за DS E-tence. От пръв поглед се вижда новата предна част, чиито фарове разполагат с 800 светодиода, а на мястото на радиаторната решетка е разположен хологравски дисплей. В двата края са позиционирани HD камери, които са част от системата за автономно шофиране от 3-то ниво. 


Снимки на интериора все още не са разпространени, но там се очаква още по-спортна обстановка, изобилие от еко кожа, нова инфотайнмънт система и усъвършенствана аудио система - Focal Utopia. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар