сряда, 9 февруари 2022 г.

Планиран фейслифт за Chevrolet Blazer

 Представеният преди четири години Chevrolet Blazer, получава планувани модернизации обхващащи външният вид, интериора и част от механиката. Обновеният модел получава козметични промени в предната си част свързани с нова радиаторна решетка, дизайна на бронята и наличието на нови LED светлини. Погледнат отзад моделът се различава единствено по подредбата на светодиодните сектори. 


В интериора наблюдаваме нова мултимедийна система с 10-инчов екран и нов комбиниран инструментален панел пред водача със 7-инчов дисплей. В серийното оборудване вече е включен пакета от асистенти подпомагащи шофирането наречен Chevy Safety Assist, но адаптивният круиз контрол ще се предлага срещу доплащане.Bexi.rbj


Под капака място намират 2.0 литровият, турбо бензинов мотор с мощност 231 к.с., който замества остарелият 2.5 литров атмосферен агрегат. По-големият 3.6-литров, V6-цилиндров мотор остава в гамата на модела с неговите 312 к.с. При всички случаи трансмисията е 9-степенна, автоматична задвижваща предните или четирите колела в зависимост от версията. 

Продажбите на обновеният Chevrolet Blazer в САЩ, започват от лятото на тази година, а до тогава се очаква и фейслифт версията на седемместният модел с удължено междуосие, който се произвежда и предлаган в Китай. През 2023 година се очаква и изцяло електрическа версия, която ще се предлага успоредно с конвенционалният модел и ще споделя платформата с електрическият Chevrolet Equinox. По този начин марката ще направи преход между смяната на поколенията и преминаването в изцяло електрическата гама на марката, която трябва да стане факт до края на 2030 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар