събота, 18 декември 2021 г.

Предлаганата в Китай Honda Elysium с обстоен фейслифт и хибридна версия

Представената преди шест години Honda Elysion, получава обстоен фейслифт, който за съжаление напълно обезличава MPV модела, предлаган и произвеждан в Китай. Базираният на Honda Odyssey , предлагаше свой неподправен японски стил, който явно не се харесва на китайците въпреки шест годишното присъствие на пазара, което говори само по себе си за добри продажби. Сега дизайнерите са запретнали ръкави и са придали на обновеният модел едно съвсем ново - китайско излъчване. Предната част е изцяло нова с голяма шестоъгълна радиаторна решетка, изцяло нови LED - предни светлини и нов дизайн на бронята. В задната част също има осезаеми промени свързани с размера на светлините, които са станали по-малки. Вратата за багажника и бронята също са с нов дизайн.



Обновената Honda Elysion, разчита на хибридна система с 2.0 литров, бензинов мотор с мощност 145 к.с. и  електромотор с мощност 184 к.с. В нормален режим бензиновият мотор задвижва генератор, който осигурява мощност на електромотора, но при по-висока скорост или при ускорение моторът задвижва директно предните колела, чрез CVT трансмисия и така системата достига мощност от 215 к.с. Според информацията средният разход на гориво при оптимални условия може да бъде сведен до 5.9л/100км. 


Интериора идва директно от Honda Odyssey и предлага място за 7 човека, като първият и вторият ред седалки са с отделни ел. кресла снабдени с масажна функция и обдухване.  Пред водача място намира комбиниран инструментален панел с 7-инчов дисплей, а мултимедийната система е с 12.3-инчов дисплей. впечатление прави липсвата на скоростен лост, който е заменен от налагащият се вече за моделите на Honda панел с бутони за управление на трансмисията. Цените на обновената Honda Elysium ще стартират от 46 000 долара, а продажбите започват още този месец. производството ще се осъществява в заводите на Dongfeng. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар