понеделник, 20 септември 2021 г.

Hyundai Staria-Load за сега наличен само в Австралия

 Корейците явно не смятат да предлагат своя  MPV модел - Hyundai Staria, само в премиум сегмента. От този месец в Австралия, моделът ще се предлага и в товарна версия наречена Staria-Load, която благодарение на своята кубична форма ще предлага товарно пространство от 4935 литра, което е напълно достатъчно за собствениците на малък и среден бизнес имайки предвид, че полезният товар е 1090кг благодарение на задното окачване с ресори. Срещу доплащане моделът ще се предлага с двойна, задна врата за по-лесна товарна-разтоварна дейност. Външно товарната версия се отличава с опростеният дизайн на радиаторната решетка, липсата на каквито и да е LED светлини и стоманените 17-цолови джанти. 


В интериора, който предлага място за 2 или 5 човека в зависимост от версията също са направени значителни икономии с цел по-груба експлоатация. Водача все пак разполага с кожен, мултифункционален волан и цифров инструментален панел пред себе си, макар и с опростена графика. Централната конзола обаче е с нов дизайн и приютява обикновена мултимедийна система с физически бутони и 8-инчов дисплей и конвенционален скоростен лост. Климатичната система е серийна, заедно с пълният ел. пакет. 

Hyundai Staria-Load ще се предлага само с турбо дизеловия - 2.2 литров мотор с мощност 177 к.с., куплиран серийно с 8-степенна, механична трансмисия предаваща движението към предните колела. Въпреки направените икономии обаче, новият модел струва с около 6000 долара повече от товарната версия на Hyundai H-1, който вече не се предлага на континента. Все още не е ясно дали Staria-Load ще се предлага и на други пазари. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар