понеделник, 19 юли 2021 г.

Xpeng N5 и P5 представени в Китай с цена от 25 000$

 Една от най-младите китайски компании - Xpeng, представи своя трети модел наречен просто - Р5. Това е електрически седан базиран върху платформата на Xpeng G3i, които ще се предлага и като бюджетен електрически седан под името - N5. 


За задвижване и двете версии разчитат на електромотор задвижващ предните колела, чиято мощност възлиза на 211 к.с., но за тях ще бъдат налични три типа батерии. Базовата версия ще разполага с литиево-солфатна батерия с капацитет от 56 кВтч., която трябва да осигурява автономия от 460 км. За по-скъпите версии ще е налична литиево-йонна батерия с капацитет от 66 и 71 кВтч., чиято автономия ще бъде съответно от 550 и 600 км. Трябва да припомним, че в реални условия обаче автономията дадена от производителите на електрически модели спада с близо 30-40%, което означава, че реалният пробег с едно зареждане няма да надхвърля 400 км в най-добрият случай. 


Xpeng P5 / N5 ще се  предлага с модерен интериор с 12.3-инчов, цифров инструментален панел пред водача и вертикален 15.6-инчов дисплей за инфотайнмънт системата, чрез която се управляват всички фунции на автомобила. налична ще бъде и модернизираната автономна система за шофиране от 3-то ниво снабдена с два лидара, 12 ултразвукови сензора, 5мм. радара  и 13 камери, която е разработена от Xiaomi. Естествено, така наречената бюджетна версия - N5, тази технология няма да бъде налична, но ще се предлага пакет от разнородни системи за подпомагане на шофирането. Срещу доплащане по-взискателните клиенти ще могат да поръчат и интериор от кожа, панорамен покрив и т.н. Цените на Xpeng N5 ще започват от 25 000 долара, като ще достигат до 38 000 долара за най-скъпата версия на P5.



Няма коментари:

Публикуване на коментар