сряда, 3 февруари 2021 г.

Официални снимки на новите DS 4 и DS 4 Cross

 Френският премиум бранд представи новото поколение на DS 4 и DS 4 Crossback, чието име вече ще бъде DS 4 Cross. Новият модел е изграден върху EMP2 платформата на PSA, като повече от 70%, от нейните компоненти са изцяло нови, а размерите спрямо предходният модел са нараснали във всички посоки. Второто поколение на DS 4, разполага с електронно контролираното окачване от DS 7 Crossback и DS 9, изцяло нова компактна климатична инсталация, а в направата на купето са използвани и композитни материали. С дължина от 4.4, ширина - 1.8 и височина - 1.5 метра, моделът предлага достатъчно пространство в интериора. Дизайнът е стилен и веднага предизвиква внимание към автомобила, а големите 19 и 20-цолови колела правят пропорциите оптимални. 


От гледна точка на механиката, то изненади няма. за задвижване DS 4 и DS 4 Cross, разчитат на 1.2 и 1.6 литровите турбо бензинови агрегати с мощност от 13-, 180 и 225к.с., както и на 1.5 литровия, дизелов мотор с мощност 130к.с. Всички модификации ще разполагат с 8-степенна, автоматична трансмисия задвижваща предните колела. На върха в гамата стои хибридната версия снабдена с 1.6 литров, бензинов мотор с мощност 180к.с., куплиран с електромотор с мощност 110к.с. с обща пикова мощност към колелата от 225к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 12.4кВтч., която е достатъчна за пробег от 50км. в изцяло електрически режим. 

Интериора е в стила на останалите модели на марката и предлага добро оборудване, висококачествени материали като кожа, велур, алуминии, дърво и карбон. Пред водача място намира цифров инструментален панел, а на централната конзола наблюдаваме позициониран 10-инчов дисплей на новата инфотайнмънт система с гласов и жестов контрол с дублиращ 5-инчов дисплей за нейното управление разположен на конзолата между предните седалки. Срещу доплащане е наличен и хедъп дисплей за водача. Седалките могат да бъдат оборудвани с масажна и обдухваща функция. системата за автономно шофиране от 2-ро ниво също е налична за моделите, като и инфрачервена камера за нощно виждане. 


Продажбите на новите DS 4 и DS 4 Cross, започват в Европа от края на тази година, като цени все още не са обявени. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар