събота, 22 август 2020 г.

Hozon Neta V Pro е третият модел на китайската марка

Китайската марка Hozon Auto, специализирана главно в направата на електрически модели представя своя трети модел, който ще бъде показан по време на автосалона в Пекин. Неговото име е Hozon Neta V Pro и въпреки, че споделя една и съща платформа с останалите два модела ще представлява нов клас, позициониран между Hozon Neta N01 и Neta U
Все още няма официална информация за модела, но става ясно, че същият ще предлага автономия от 400км. и ще се задвижва от електромотор с мощност 95 к.с. Батерията е от ново поколение с капацитет 38.7 кВтч., а максималната скорост на модела е малко над 120 км/ч. Продажбите трябва да стартират през 2021 година, като моделът ще се предлага без батерията, която пък ще може да се взима под наем от бъдещите собственици, като по този начин се решава проблемът с нейната гаранция. Така Neta V Pro се превръща в един от най-достъпните електрически модели в скраната, като цените ще стартирот от 79 000 юана. Не е ясно дали този похват ще се прилага и в останалите два модела на марката.

От изображенията става ясно, че оборудването ще е на високо ниво, като на бърда място ще намират цифров инструментален панел пред водача и мултимедия с вертикален 13.3-инчов дисплей, чрез който ще се командват всички функции в автомобила. Автономната система за шофиране с която марката разполага, няма да бъде налична за този модел, както и панорамният покрив. 

++++++++++++++++++++++++++++++

Според официалната информация за модела, Neta V ще разчита на литиево-йонна батерия с капацитет от 38.5 кВтч. и електромотор позициониран на предния мост с мощност 94 к.с. Посочената автономия е 384 км., а максималната скорост е ограничена на 101 км/ч. пълният заряд на батерията при домашни условия отнема до 8 часа, а чрез бързозарядна станчия от 30 до 80%, могат да бъдат възстановени до 30 минути. 
Серийно моделът е наличен с компактен, широкоекранен 12-инчов, цифров инструментален панел пред водача и 14.6-инчова мултимедийна система, камера за заден ход, озвучителна система с 6 тон колони, тапицерия от еко кожа, безключов достъп и старт на автомобила и саме две въздушни възглавници. 



Няма коментари:

Публикуване на коментар