четвъртък, 9 юли 2020 г.

Cupra el-Born е по-добрият VW ID.3

Испанците правят странен ход, като представят своя електрически модел базиран на Volkswagen ID.3, под марката на Cupra, явно с цел да не правят вътрешна конкуренция на немският електромобил - поне първоначално. Така, производствената версия на Seat El-Born Concept, носи името Cupra el-Born и ще бъде пуснат в продажба от 2021 година. Външно серийният модел дори изглежда по-добре от концепцията на Seat, като дизайнерите са успели да придадат агресивна линия и стилистика, които би трябвало да привлекат нови клиенти, готови да се разделят поне с 40 000 евро. 
За сега от марката ревностно пазят в тайна, техническите характеристики на el-Born, но става ясно, че батерията ще бъде с капацитет от 70 кВтч., която ще осигури автономия от до 500км. Cupra el-Born, ще има възможност да се оборудва с вградена бързозарядна централа, която ще позволява батерията да се зареди до 80%, в рамките на 30 минути. Производителят съобщава още, че първият му електрически модел ще предлага възможност за спортно и динамично управление благодарение на динамичния контрол на шасито специално разработен за el-Born. 
Интериорът е прехвърлен почти без промени от концепцията, като изключение прави конзолата между предните седалки, която разполага с отделение за вещи с капацитет от 8 литра. Спортните седалки ще се предлагат серийно за модела, а оборудването ще бъде подобаващо. Това ни кара да мислим, че цените на испанският електрически модел ще бъдат малко по-високи от тези на най-скъпата версия на VW ID.3 и ще бъде предназначен предимно към по-младите почитатели на автомобилите с нулеви емисии. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар