сряда, 4 март 2020 г.

Koenigsegg Gemera ускорява до 100км/ч за 1.9 сек.

Първият четириместен модел в историята на относителното младата шведска компания носи името Gemera и според производителя, това е и единственият четириместен Supercar, достъпен на пазара. Колко е достъпен не е много ясно, тъй като цената ще надвишава 1 млн. долара, но е безспорно това, че е уникален суперспортен модел. 
Koenigsegg Gemera, разполага с мощност от 1700к.с., доставяне от ново поколение бензинови агрегати, разработено съвместно с китайската - Qoros. Разположеният централно 3-цилиндров, 2.0 литров, турбо мотор с мощност 600к.с. е съчетан с три  електромотора. Два са разположени в осите на задните колела и ги задвижват самостоятелно, а третият е разположен между трансмисията и предния диференциал. Интересен факт е, че общото тегло на трите електромотора и батерията възлиза на 145 кг. Батерията е с капацитет - 16.6кВтч., и е  разположена под предните седалки. Имайки предвид, че общото тегло на модела възлиза на 1850кг., направо остава загадка, как той се ускорява до 100км/ч за 1.9 секунди. Максималната скорост обявена от производителят е 400км/ч., като електромоторите са способни да ускоряват модела, докато се постигне стойност от 300км/ч. Чистата електрическа автономия възлиза на 50км., но при нормална експлоатация с едно зареждане на резервоара и на 100%, заредена батерия Gemera, може да измине  и 1000км. 
Чест прави на марката, че всички тези показатели са постигнати без да е правен какъвто и да е компромис относно комфорта и сигурността на пътниците. Интериора предлага четири индивидуални, отопляеми ел. седалки, тризонов климатик, инфотайнмънт система 13-инчов дисплей, цифров инструментален панел, камери заместващи страничните огледала, озвучителна система с 11 високоговорителя, 6 въздушни възглавници, адаптивен автопилот, система за поддържане движението в пътната лента, врати и капаци, отварящи се дистанционно с помощта на хидроелектрическа система и багажно пространство от 200 литра, което спокойно побира три нормални куфара. 
Шведската марка възнамерява да произведе 300 екземпляра от Gemera, чиито доставки ще започнат от средата на следващата година.



Няма коментари:

Публикуване на коментар