понеделник, 18 ноември 2019 г.

Ford Mustang Mach-E се очертава да бъде най-обсъжданият модел на марката заради своето име

Рано тази сутрин се състоя премиерата на първият електрически кросоувър на марката - Ford Mustang Mach-E. Няма да камунтираме неговото име, тъй като на всички е ясно, че този модел няма нищо общо с емблематичното купе на марката. Динамичния дизайн на купеобразният кросоувър притежава елементи, които напомнят за купето и ще привлече голяма част от младите клиенти, но като цяло има какво още да се желае от дизайна на екстериора. 
Интериора е модерен и разполага с всичко необходимо за съвременните потребители. Пред водача място намира 10.2-инчов, цифров инструментален панел, а инфотайнмънт системата разполага с 15.5-инчов, вертикално разположен, плаващ дисплей. Списъкат с опции е голям, като на разположение ще бъдат неща като: стъклен покрив, отопляем волан и седалки, премиум озвучителна система и т.н. На мнозина ще се хареса и факта, че багажното пространство възлиза на близо 950 литра, благодарение на предният багажник, където по принцип в нормалните автомобили се намира ДВГ. 
Относно задвижването, моделът разчита на електромотор позициониран на задния мост, който зядвижва задните колела. Срещу доплащане ще се предлага и опция за задвижване на четирите колела с допълнителен електромотор на предния мост, който ще се включва само при нужда и при ускорение. В зависимост от версиите мощността ще варира от 255 до 440к.с., а ускорението от 0 до 100км/ч ще бъде в рамките между 3.5 и 6.5 секунди. За модела ще бъдат налични пет батерии с капацитет между 75 и 88.8кВтч, които ще осигуряват автономия до 433км. Споре производителя с помощта на бързозарядна станция батериите ще могат да се зареждат от 10 до 80%, за приблизително 38 минути.
Продажбите на Ford Mustang Mach-E ще започнат от края на следващата година, а производтвото ще се осъществява в Мексико. Цената на базовата версия ще стартира от 43 890 долара и ще надхвърля 65 000 долара за най-скъпата модификация, която обаче ще бъде налична не по-рано от средата на 2021 година. Производителят възнамерява да предложи още модели с наименованието Mustang, с което най-вероятно ще бъдат наименовани всички електрически модели на марката.


Няма коментари:

Публикуване на коментар