четвъртък, 13 декември 2018 г.

Audi SQ2 идва с 300к.с. и Quattro задвижване

Моделното семейство на Audi Q2 се увеличава с още един член. Това е спортната версия носеща наименованието - SQ2, която ще се задвижва от 2.0 литров, турбо бензинов мотор с мощност 296к.с. Той ще се предлага серийно с 7-степенна, двудискова трансмисия задвижваща четирите колела. Според информацията ускорението от 0 до 100км/ч е 4.8 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250км/ч. Окачването, кормилната и спирачната система са преработени и настроени така, че да предлагат максимален комфорт и завидна стабилност. 
Интериорът е подобаващ и предлага спортно усещане. Виртуалният кокпит с 12.3-инчов дисплей ще се предлага серийно, както и мултимедията с 8.3-инчов дисплей. Пакета за безопасност на шофиране включващ системата за предотвратяване на сблъсък, асистента за поддържане лентата на движение, датчика за обекти в мъртвата зона на водача и адаптивният автопилот също влизат в серийното оборудване. 
Продажбите на Audi SQ2 в Европа ще започнат от пролетта на следващата година. Цени за сега не се споменават, но най-вероятно това няма да бъде изгодно предложение. Най-вероятно ценовата листа ще започва от около 35 000 евро, като с лекота един добре оборудван модел може да надхвърли и 55 000 евро.

Няма коментари:

Публикуване на коментар