вторник, 23 февруари 2016 г.

Какво видяхме през изминалата седмица?

Поради това, че в период от една седмица AutoblogBG, не отразяваше последните авто новини по технически причини, сега ще се опитаме да обобщим, какво изпуснахме.
Ще започнем с фейслифта на Peugeot 2008. Промените в дизайна са съответно предимно в предната част и не са фрапатни. Промените са предимно в радиаторната решетка, новата оптика на фаровете и промененият дизайн на капака на двигателя, който според производителя сега предоставя значително по-добра защита на пешеходците в случай на инцидент. Моторната гама на обновеният модел ще включва бензиновият 2 литров, турбо агрегат във версии на мощност между 82 и 130к.с, както и дизеловият 1.6 литров мотор във версии на мощност от 75, 100 и 120к.с.. 
Една от най-интересните премиера по време на автосалона в Женева ще бъде тази на поредният SUV модел - Maserati Levante. От пръв поглед се вижда, че моделът е насочен пряко срещу  Porsche Cayenne, но ще предлага по-добро вътрешно пространство. За задвижване италианският модел ще разчита на познатият ни от другите модели на марката - 3.0 литров, V6-цилиндров, турбо мотор във версии на мощност от 350 и 430к.с. В гамата на модела ще присъства и дизелов агрегат с работен обем от 3.0 литра и мощност - 275к.с. Всички модификации ще са със задвижване на четирите колела, а трансмисията ще бъде 8-степенна, автоматична.
Пак в Женева ще се състои премиерата на комби версията на Четвъртото поколение на Renault Megane, чието име е Renault Megane Estate. както се досещате, технологично то е идентично с хеч версията, което автоматично означава, че именно този модел ще бъде първият в класа си който ще разполага с четири завиващи колела. Двигателите ще са бензин и дизелови с работен обем между 0.9 и 1.6 литра и мощност от 90 до 205к.с.

Компактният Volkswagen Up!, вече получава своите козметични промени и успоредно с това става по-изискан и шикозен. Немският компактен модел чиито продажби са на много добри нива получава нов интериор, чиито дизайн вече не е скучен и отговаря за съвременните изисквания на клиентите. Мултифункционалния волан и автоматичният контрол на климатичната инсталация са новост за модела. Новости има и под предния капак. там място вече ще намира и изцяло нтовият, 1.0 литров, 3-цилиндров дизелов агрегат с мощност 90к.с. Турбо версията пък на бензиновият, 1.0 литров мотор вече ще разполага с цели 115к.с.
Вчера бяха разпространени първите официални снимки на новият Renault Scenic, чиято премиера ще се състои отново в Женева. Безспорно това ще бъде MPV моделът на годината. Технологично той е построен върху новата модулна платформа на компанията, която позволява общото тегло на Scenic да бъде с до 100кг. по-малко от това на своя предшественик. За сега подробности не се съобщават много, но става ясно, че под предния капак място ще намират бензин и дизелови агрегати с принудително пълнене на горивото и мощност между 110 и 205к.с. завиващите задни колела най-вероятно ще присъстват и тук. повече подробности ще станат ясни до дни.











2 коментара: