събота, 12 септември 2015 г.

Класики: Renault Avantime

През 1999 година, Renault представя концепцията Renault Avantime. Две години след това марката взима решение и го внедрява в серийно производство. Самият факт, че производството трае едва две години и от модела с.а произведени едва 9000 бройки, го прави една модерна класика. 
Renault Avantime е многоцелеви MPV модел съчетаващ пространството на еднообемен автомобил с усещането на GT купе с 2+2 места. Дизайна е дело на тогавашният главен дизайнер на марката - Patrick Le Quement, а производството е поверено на Matra, която тогава произвежда и Espace, чиято платформа е използвана и за Avantime. Всъщност моделът е замислен именно от човекът стоящ на чело в Matra, който вярва, че децата на собствениците на MPV автомобили ще предпочитат в бъдеще именно такъв тип превозно средство. Може би именно поради тази причина Avantime не се радва на очакваният успех, тъй като просто клиентите му все още не са узрели за него. Липсата на Б-колона и използваният алуминии в купето оскъпяват производството на този модел поради което не може да бъде постигната и достъпна цена. Това също е една от главните причини за пазарният крах на недооцененият модел. Авангардността е достигнала връхната си точка с възможността за прибиране изцяло на страничните прозорци, както и отварящият се стъклен покрив, което допринася за една неповторима обстановка по време на шофиране. 
За задвижване моделът разчита на бензиновите 2.0 и 3.0 литрови, бензинови агрегати, куплирани с 6-степенна, механична или 5-степенна, автоматична трансмисия. Предлага се и версия с 2.2 литровия, дизелов агрегат. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар