вторник, 25 август 2015 г.

Първа снимка на Mercedes S-class Cabrio

Късно снощи от компанията разпространиха първата снимка на Mercedes S-class Cabrio, който ще бъде представен официално след броени дни по време на автосалона във Франкфурт. Той ще бъде презентиран, като най-луксозният кабриолет на пазара в момента и това няма да е далеч от истината, въпреки наличието на модели като: Bentley Continental GTC и Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe Series II. Разбира се моделът на Mercedes няма да е пряка конкуренция на нито един от тези модели. Той ще плава във собствени води, като предлага едновременно лукс, технологии и динамично управление с осанката на луксозна яхта. 
Производителят акцентира върху подобрените системи за комфорт на возещите се при свален покрив. Това са системите AirCap и AirScarf (Шапка и шал), които ще гарантират удобството на пасажерите, когато текстилният покрив е прибран. Простора в салона също ще е на висота, тъй като размерите на откритата версия ще са идентични с тези на Mercedes S-class Coupe. Що се отнася до това, което ще видим под предния капак няма информация, но там изненади не се очакват. V8-цилиндровите, би-турбо агрегати ще са на мястото си и ще задвижват задните или четирите колела. Всички "магии" познати от купето, включително Magic Body Control и системата за нощно виждане. За цените не питайте. Над 200 000 евро, за базовата версия.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Без изненади, механиката и задвижващите агрегати идват директно от закритият модел. Под предния капак на Mercedes S-class Cabrio място ще намират V8-цилиндровите, 4.7 и 5.5 литрови агрегати с принудително пълнене и мощност между 455 и 585к.с., куплирани с 7 или 9-степенните, автоматични трансмисии. Задвижването на четирите колела ще бъде налично и тук. Според информацията, най-потентната версия S63 Cabrio ускорява до 100км/ч от място за 3.9 секунди, като средния разход на гориво е 10.4 л/100км. Цени за сега не се съобщават, но става ясно, че първите бройки ще пристигнат до своите собственици не по-рано от пролетта на 2016 година.





Няма коментари:

Публикуване на коментар