петък, 26 юни 2015 г.

Lotus 3-Eleven в тираж от 311 бройки

Днес Lotus представи последното си творение наречено 3-Eleven. Моделът ще се предлага от февруари месец 2016 година в ограничена серия от 311 бройки и стартова цена от около 100 000 евро. За тези пари получавате безупречно подготвен пистов модел с лиценз за употреба и на нормални пътища чиито 3.5 литров, V6-цилиндров агрегат (от Toyota) с мощност 450к.с. Ви катапултира до 100км/ч от място за 3.4 секунди. Според производителя максималната скорост на най-бързата модификация е 280км/ч. Серийно Lotus 3-Eleven е снабден с 6-степенна, механична трансмисия. Срещу доплащане обаче собствениците ще могат да оборудват своите болиди с 6-степенна, секвенциална трансмисия със възможност за превключване на предавките от волана. 
Сухото тегло на модела е под 900кг. Това не е изненада, тъй като за изработката на по-голямата част от конструкцията са използване карбонови сплави и алуминии. Окачването е с двойни А-рамена, а амортисьорите са с възможност за външен реглаж на хода и твърдостта. Спирачната система е снабдена с четири бутални апарати и спирачни дискове с диаметър - 322мм.
Оборудването, ако въобще може да се нарече такова е спартанско. Автомобилът няма климатична или отоплителна система, а всички най-важни параметри за работата на двигателя ще се изписват на LCD дисплей пред водача. Срещу доплащане може да се поръча допълнителна седалка за пасажер, която ще има възможност да се демонтира. Пак срещу доплащане ще се предлагат защитни очила или шлем, които са задължителен атрибут по време на шофирането на 3-Eleven, тъй като моделът не разполага с челно стъкло. 
Един Lotus Exige S Roaster, моля!



Няма коментари:

Публикуване на коментар