понеделник, 15 юни 2015 г.

Jaguar освежава флагмана - XJ

Преди броени минути Jaguar представи обновената версия на своя флагман - XJ. нови брони, нова оптика на предните светлини с вградени дневни LED светлини, допълнителни цветове, нов дизайн на джантите и нови накрайници на изпускателната система са детайлите, които ще открояват новата версия. 
В интериора промените са незабележими. Според информацията базовото ниво на оборудване получава по-висококачествени кожи за тапицериите и седалките. Инфотейнмънт системата е с нов софтуер и нов четириядрен процесор. Интерфейса на 8-инчовия тъч скрийн екран също е нов. новост е възможността на дисплея пред водача да се показва само навигационните карти, като по-този начин водача по-лесно ще може да следи маршрута. Новата 17 канална аудио система с 26 високоговорителя също се споменава специално в съобщенията. там също се споменава и системата за предотвратяване на сблъсък, която разпознава движещи се предмети, както в предната, така и в задната част на автомобила. 
Под предния капак промените също са незабележими. Единствено 3.0 литровия, дизелов агрегат получава повече мощност, която сега възлиза на 300к.с.  Бензиновите версии ще разчитат както да сега на: 4-цилиндровия, 2.0 литров агрегат с турбо пълнене на цилиндрите и мощност 240к.с., 3.0 литровия, компресорен мотор с неговите 340к.с. и 5.0 литровия, компресорен V8 с мощност: 470, 510 или 550к.с. Серийно всички агрегати са куплирани с 8-степенна, автоматична трансмисия предаваща движението към задните колела. Срещу доплащане ще продължава да се предлага и AWD, което е достъпно и за удължената версия на купето. Новост е електрическото серво на волана, която според производителя предлага по-добра обратна връзка към водача и по-точно управление. На свой ред, това се отразява и на разхода на гориво, който благодарение на това е спаднал с цели 3%. 
Дали направените промени като цяло ще успеят да задържат интереса към този модел във висшата лига не е ясно, но по всичко личи, че за да се съревновава с високотехнологичните немски представители, на англичанина му трябва нещо повече от имидж. Нова инфотейнмънт система, гласова командване на навигацията, масажиращи и проветряващи седалки.......Дали тези подобрения ще ви накарат да се разделелите с минимум 80 000 евро, като се има предвид, какво предлага новата BMW 7-серия, за малко повече.

Няма коментари:

Публикуване на коментар