сряда, 2 октомври 2024 г.

Lada e-Largus стартира в Русия с цена от 30 000$

 

В Русия, Lada Largus вече е налична с изцяло електрическо задвижване което ще се предлага както за пътническата, така и за товарната версия. Компанията дълги години разработва този модел с помощта на Renault, но след като френската компания се изнесе от страната, то проекта беше пред провал. Сега руските инженери явно са съумели да довършат започнатото с помощта на местната компания Autonomou Energy Systems и дори да представят серийно версия на модела. 

За задвижване e-Largus разчита на електромотор с мощност 68 к.с., които в пиковата си мощност за време от 20 секунди може да достави 168 к.с. към колелата. Той се захранва от тягова батерия с възможност за бързо зареждане и капацитет 45.7 кВтч., която би трябвало да осигурява пробег между 320 и 420 км., ако обаче клиентите са поръчали допълнителна батерия на борда с капацитет от 15.3 кВтч. Максималната скорост на модела е 145 км/ч., а времето за ускорение до 100 км/ч. отнема 9.5 секунди. 

Интериора на Lada e-Largus е идентичен с този на конвенционалната версия, но тук пред водача място намира 7-инчов цифров инструментален панел. Серийното оборудване включва мултимедийна система, климатик и кожен мултифункционален волан. Цените на модела в Русия ще стартират от 2.99 млн рубли, което е приблизително около 30 000 долара. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар